Privacyverklaring Het Leerhuis

Het Leerhuis, gevestigd aan Frambozenstraat 87

2564 XL Den Haag, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Frambozenstraat 87
2564 XL Den Haag
Tel: 0702200456
www.hetleerhuis.info

Gillian Dijkhuizen - King is de Functionaris Gegevensbescherming van Het Leerhuis Den Haag. Zij is te bereiken via gillian@hetleerhuis.info

Christine Grift is de Functionaris Gegevensbescherming van Het Leerhuis Pijnacker. Zij is te bereiken via christine@hetleerhuis.info

Maaike de Goede is de Functionaris Gegevensbescherming van Het Leerhuis Delft. Zij is te bereiken via maaike@hetleerhuis.info

Definities

PersoonsgegegevensElk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon of kan leiden tot identificatie van een natuurlijk persoon;
Verwerking van persoonsgegevensElke handeling of elk geheel van handelingen met betrekking tot persoonsgegevens, waaronder in ieder geval het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiding of enige andere vorm van terbeschikkingstelling, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, alsmede het afschermen, uitwissen of vernietigen van gegevens;
Bijzonder persoonsgegevenEen persoonsgegeven dat iets zegt over iemand zijn godsdienst, levensovertuiging, ras, politieke gezindheid of zijn gezondheid;
BetrokkeneDegene op wie een persoonsgegeven betrekking heeft al dan niet vertegenwoordigd door diens wettelijk vertegenwoordiger. In dit reglement gaat het om leerlingen en medewerkers;
Wettelijk vertegenwoordigerIndien de betrokkene de leeftijd van zestien jaren nog niet heeft bereikt, wordt de betrokkene vertegenwoordigd door zijn wettelijk vertegenwoordiger. Meestal zal dit een ouder zijn maar het kan hier ook gaan om een voogd;
VerantwoordelijkeDe verantwoordelijke stelt vast welke persoonsgegevens er verwerkt worden én wat het doel is van die verwerking. Dat wil zeggen het bevoegd gezag van Het Leerhuis.
BewerkerDegene die ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zonder aan zijn rechtstreeks gezag te zijn onderworpen;
DerdeIeder, niet zijnde de betrokkene, de verantwoordelijke, de bewerker, of enig persoon die onder rechtstreeks gezag van de verantwoordelijke of de bewerker gemachtigd is om persoonsgegevens te verwerken;

Doel van deze privacyverklaring

Deze verklaring stelt regels op over de verwerking van persoonsgegevens van leerlingen van Het Leerhuis. Het is van toepassing op alle persoonsgegevens van de betrokkene die door Het Leerhuis worden verwerkt.

Dit reglement heeft tot doel:

  1. de persoonlijke levenssfeer van de betrokkenen te beschermen tegen verkeerd en onbedoeld gebruik van de persoonsgegevens;
  2. vast te stellen welke persoonsgegevens worden verwerkt en met welk doel dit gebeurt;
  3. de zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens te waarborgen;
  4. de rechten van betrokkene te waarborgen.

Bij de verwerking van persoonsgegevens houdt Het Leerhuis zich aan de relevante wetgeving waaronder de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Persoonsgegevens die wij verwerken

Het Leerhuis verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.
Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Geboorteplaats
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Het Leerhuis verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van u:

  • nationaliteit
  • gegevens van personen jonger dan 16 jaar
  • handelingsplannen inclusief onderzoeksgegevens
  • onderzoeksgegevens inclusief informatie uit de anamnese en schoolgeschiedenis
  • testresultaten om beginsituatie in kaart te brengen en als evaluatiemiddel 

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via denhaag@hetleerhuis.info, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Het Leerhuis verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren

Geautomatiseerde besluitvorming

Het Leerhuis neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Het Leerhuis) tussen zit. Het Leerhuis maakt gebruik van online-testomgevingen om de testgegevens te normeren en te analyseren.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Het Leerhuis bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:
-Ruwe testgegevens, inclusief persoonsgegevens, worden 15 jaar bewaard wegens wettelijke verplichting

Delen van persoonsgegevens met derden

Het Leerhuis verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Het Leerhuis blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Het Leerhuis gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Het Leerhuis en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar denhaag@hetleerhuis.info.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Het Leerhuis wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Het Leerhuis neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via denhaag@hetleerhuis.info