Het Ontdekhuis heeft inmiddels een eigen website: klik hier om er naar toe te gaan

De educatieve workshops voor peuters. Tijdens de workshops staat de taalontwikkeling van de peuter centraal. Samen met bijvoorbeeld papa, mama, opa of oma wordt er tijdens de workshops gewerkt aan de hand van een thema. Er zal naast het ontwikkelen van de woordenschat ook ruimte zijn voor beweging/muziek en de creatieve ontwikkeling. Voor de ouders zal er informatie gegeven worden over de ontwikkeling van hun kind en wat ze op deze leeftijd kunnen verwachten. Maar het is natuurlijk vooral ook de bedoeling dat zij tijdens de workshop samen met de peuter bezig zijn en nieuwe dingen gaan ontdekken.

 

Elke workshopserie bestaat uit 3 workshops.

 

Horen, Zien & Voelen

Tijdens de 3 workshops van horen, zien en voelen wordt er aandacht besteed aan deze 3 verschillende zintuigen. Geluiden, beelden en materialen zijn ontzettend interessant voor peuters. Iedere dag horen, zien en voelen ze nog nieuwe dingen. Ze kunnen al veel duidelijk maken, maar weten vaak ook nog niet hoe ze iets moeten benoemen. Tijdens de eerste workshop zal er in gegaan worden op het horen. Welke geluiden ken je al? En wat hoor je allemaal als je heel goed luistert? Een week later gaan we met onze ogen aan de slag, want dan staat het thema ´zien´ centraal. Als laatste in de serie gaan we voelen.

 

Het Lichaam

De 3 workshops over het lichaam staan in het teken van het ontdekken van het lichaam, lichaam & beweging en de lichamelijke verzorging. Kinderen leren verschillende lichaamsdelen en wat ze er mee kunnen doen. Tijdens de derde workshop wordt er ook ingegaan op wat we allemaal nodig hebben om goed voor ons lichaam te zorgen.

 

Eten

Het onderwerp eten is voor de meeste peuters en hun ouders een strijdpunt. Daarom beginnen we in de eerste workshop met spelletjes die met eten te maken hebben. Er hoeft niets geproefd te worden, maar het mag natuurlijk wel. Tijdens de tweede workshop mag er onderzoek gedaan worden. De kinderen mogen voelen, proeven en kliederen zoveel ze willen. Er zal bijvoorbeeld aandacht zijn voor de kleur van het eten, maar ook voor de structuur. Want het heet wel allebei wortel, maar die ene is zacht en de ander hard en knapperig. Ten slotte zal het proeven centraal staan. Wat is zoet? Wat is zuur? En wat voel je in je mond als je een hapje neemt?

 

Heeft u interesse om samen met uw peuter een van de workshopseries te volgen? Stuur ons een e-mail.

Locatie? Frambozenstraat 76 in Den Haag

Kosten? 30 euro per workshopserie incl. een hapje en een drankje.

Vragen? Stuur ons een e-mail op info@hetontdekhuis.nl

Bekijk alle informatie op onze website: www.hetontdekhuis.nl