Kindercoaching Pijnacker

Wendie Hartsink Kindercoaching

Wie ben ik?
Mijn naam is Wendie Hartsink. Ik ben getrouwd en ik woon in Bodegraven. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en maak ik samen met mijn man en hond graag lange wandelingen. Ook hou ik erg van reizen en breng ik graag tijd door met vrienden en familie. Ik ben graag in contact met mensen en vind het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen. Dat heeft mij gebracht tot de keuze om te gaan werken met kinderen. Het maakt mij gelukkig als ik kinderen en hun ouders een steuntje in de rug kan geven en ze verder kan helpen als het even niet lekker gaat.

Om als kinder- en jongerencoach goede begeleiding te kunnen bieden, heb ik een intensieve praktijkopleiding gevolgd aan de Academie voor Psychodynamica in Scherpenzeel. Deze academie heeft als lijfspreuk: “het mooiste wat je kunt worden is jezelf!” Dit vind ik een heel mooi uitgangspunt. Ik gun het alle kinderen om gelukkig, stabiel en veerkrachtig te zijn. En daarbij de mooiste versie van zichzelf te worden.

Coaching voor kinderen
Door uiteenlopende oorzaken kan jouw kind soms niet lekker in zijn vel zitten. De oorzaak kan duidelijk aanwijsbaar zijn, maar het kan ook zijn dat je er de vinger niet op kunt leggen.
En soms overkomt een kind iets dat te moeilijk is om alleen te verwerken en het een plekje te geven. Of om ermee om te leren gaan. Als het kind hierin blijft hangen, kan dit zijn of haar verdere ontwikkeling belemmeren.

Coaching voor ouders
Ook als ouder kun je tegen dingen aanlopen die je lastig vindt in het contact met je kind. Ervaar je belemmeringen in je rol als ouder, dan kan ik je helpen te onderzoeken wat hieraan ten grondslag ligt en hoe dit kan worden verbeterd. Vaak helpt het al enorm om inzicht te krijgen en hierdoor te begrijpen wat er gebeurt. De stap naar verbetering van een situatie wordt dan een stuk makkelijker.

Werkwijze
Ieder kind is anders. En laat op zijn eigen manier zien wat hem of haar dwars zit. Samen met jouw kind ga ik op zoek naar de ware boodschap achter zijn of haar gedrag. En gaan we uitzoeken wat jouw kind nodig heeft om zich weer goed te voelen. De kracht van ieder mens zit in de eigen unieke kwaliteiten en talenten. Zodra een kind zich bewust wordt van zijn of haar kwaliteiten en talenten, zal het zelfvertrouwen groeien. Een onderdeel van mijn werkwijze is dan ook dat ik het kind help om zijn of haar kwaliteiten en talenten te ontdekken en deze in te zetten tijdens lastige momenten.
Wanneer het kind ontdekt dat het zijn eigen probleem kan oplossen geeft dat kracht en zelfvertrouwen.

Als coach help ik om:
•Overzicht te brengen in de situatie/ervaren problematiek
•Kwaliteiten en talenten te ontdekken
•Op creatieve wijze uiting te geven aan gevoelens
•Faalangst te overwinnen
•Negatieve ervaringen te verwerken
•Gevoelens van verdriet en rouw een plek te geven
•Ruimte te creëren voor positieve gevoelens

•Leren te ontspannen
•Jou(w kind) te laten ervaren hoe het ook anders kan

Hoe werkt een kindercoach?
Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats om elkaar te leren kennen en om te bepalen of een coachtraject de gewenste hulp  kan bieden. Ouders/verzorgers worden betrokken in het traject, omdat zij het kind kennen als geen ander. Hun ondersteuning tijdens en na het coachtraject is voor het kind onmisbaar.
Ik werk met behulp van diverse methodes, spelvormen en creatieve materialen. Bij een kindercoach leert het kind over zichzelf.

Hulp van een kindercoach kan zinvol zijn als jouw kind
•  al een tijdje niet lekker in zijn/haar vel zit
•  met tegenzin naar school gaat
•  last heeft van een laag of negatief zelfbeeld
•  last heeft van onzekerheid/weinig zelfvertrouwen
•  verdrietig is vanwege rouw of scheiding
•  te maken heeft met pesten
•  last heeft van faalangst

Het coachtraject is kortdurend; gemiddeld 5 tot 7 sessies. Indien gewenst kan tussentijds een oudergesprek worden gepland ter evaluatie.

Tarieven
Kennismaking en intake zijn gratis.
Coachsessie van 55 minuten: € 65,00 inclusief btw
Oudergesprek van 30 tot 60 minuten: € 30,00 à € 60,00 afhankelijk van gespreksduur

Wanneer bij verhindering de sessie voor 8.00 uur 's morgens wordt afgebeld, worden er geen kosten in rekening gebracht. Geef je de afmelding later door, dan ben ik helaas genoodzaakt de sessiekosten in rekening te brengen.

Locatie: CBS Ackerweide, of Vlielandseweg 24A in Pijnacker

Contact opnemen met Wendie?

E: wendie@hetleerhuis.info

T: 06-57803371