Wie ben ik?

Meraud Kelder (1974) heeft in 1997 de sociaal agogische HBO opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming aan Hogeschool Utrecht afgerond. Daarna is zij gaan werken bij de KLM als stewardess. Door de komst van de kinderen, het assisteren op de basisschool van haar kinderen merkte zij bij zichzelf de behoefte om kinderen in de basisschoolleeftijd een steuntje in de rug te kunnen bieden wanneer een kind niet lekker in zijn vel zit. Zij is daarom de deeltijd HBO opleiding kindercoaching gaan volgen aan BGL te Hoofddorp. Naast haar deeltijdbaan als stewardess richt zij zich vol enthousiasme op de coaching van kinderen. Meraud houdt ervan om naast haar werk samen met haar twee kinderen te genieten van het op het water zijn, skiën, hockeyen, lezen en om tijd door te brengen met familie en vrienden.

Kindercoaching

Kindercoaching is het kind (en de ouders/verzorgers) begeleiden in het proces naar het vinden van de oplossing voor zijn of haar probleem. Wanneer het kind ontdekt dat het zijn eigen probleem kan oplossen geeft dat een goed gevoel en meer zelfvertrouwen. Respect, vertrouwen, rust, warmte, humor en duidelijkheid zijn voor mij belangrijke waarden als mens en als coach. Het kind staat bij mij centraal en krijgt alle tijd en ruimte om zichzelf te zijn, zodat het kan onderzoeken wie hij of zij is en waar het goed in is.

Als kindercoach:

 • ga ik in gesprek met het kind
 • loop ik op met het kind
 • gaan we samen op zoek naar oplossingen aangereikt door het kind zelf
 • help ik het kind om zijn eigen kwaliteiten te ontdekken
 • werk ik toekomstgericht

Hoe werkt een kindercoach?

Na een korte kennismaking, nodig ik u uit voor een intakegesprek. Hierin stel ik u vragen en krijgt u de ruimte om uitgebreid te vertellen over uzelf, uw kind en de gezinssituatie.

Aan de hand hiervan stel ik een plan van aanpak op wat aansluit op de behoefte van het kind.

Ouders/verzorgers worden betrokken in het traject, omdat zij het kind kennen en verder gaan waar het voor de coach stopt.

Ik werk met behulp van diverse methodes bv. Kids’ Skills en gebruik daarbij verschillende spelvormen en creatieve materialen. Bij een kindercoach leert het kind over zichzelf.

Wanneer wordt de hulp van een kindercoach ingezet?

 • uw kind zit al een tijdje niet lekker in zijn/haar vel
 • uw kind gaat met tegenzin naar school
 • uw kind heeft last van een laag of negatief zelfbeeld
 • uw kind heeft last van onzekerheid/weinig zelfvertrouwen
 • uw kind is verdrietig vanwege rouw of scheiding
 • uw kind heeft te maken met pesten
 • uw kind heeft last van faalangst

Het coachingstraject is kortdurend; gemiddeld 4 tot 6 sessies. Na afloop van de laatste sessie maken we nog een afspraak om contact te hebben over de ontwikkeling.

Tarieven

Kennismaking en intake zijn gratis.

Coachingsessie van 50 minuten: 55 euro exclusief btw

Wanneer de sessie voor 8.30 uur ’s ochtends wordt afgebeld, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Wanneer er later wordt afgebeld, dan ben ik helaas genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

Locatie: Frambozenstraat 87 Den Haag

Contact opnemen met Meraud? meraud@hetleerhuis.info