Het team

Drs. Gillian Dijkhuizen - King heeft Het Leerhuis in 2007 samen met Tineke opgericht. Zij is orthopedagoog en heeft gestudeerd aan de universiteit in Leiden. Na haar studie heeft Gillian enige tijd als remedial teacher gewerkt op het Segbroek College. Hierna heeft zij enkele jaren gewerkt bij een kleinschalige particuliere praktijk gericht op leerproblemen en leerstoornissen. Zij heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in de begeleiding en diagnostiek van leerlingen met dyslexie, lees- en spellingproblemen. Gillian is gecertificeerd dyslexiebehandelaar Onderwijszorg Nederland (ONL). Daarnaast begeleidt ze kinderen die moeite hebben met het rekenen en begrijpen lezen. Ze leert kinderen graag betere leerstrategieën aan. Tot slot probeert ze het plezier in schoolse taken terug te brengen en het zelfvertrouwen te vergroten. 
Gillian woont in Den Haag met haar man en twee kinderen. In haar vrije tijd schrijft ze boeken, ze wordt vrolijk als de zon schijnt en ze zou best wat vaker willen uitslapen...

 

Tineke Valentijn - Volkers, MSc. is tijdens haar studie Kinder- & Jeugdpsychologie in Utrecht al in dit werkveld terecht gekomen. Na ervaring opgedaan te hebben op het gebied van leerproblemen en leerstoornissen, heeft ze de overstap gemaakt naar Het Leerhuis. Naast haar interesse in taalgerelateerde problemen, is zij tevens geïnteresseerd en gespecialiseerd in rekenproblemen. Tineke begeleidt en diagnosticeert dan ook leerlingen met zowel taal- als rekenproblemen. Het begeleiden van leerlingen met faalangst behoort eveneens tot haar werkzaamheden. Tineke is gecertificeerd dyslexiebehandelaar ONL en trainer 'Zelf Plannen' en 'Zelf Oplossingen Bedenken'. Naast haar werk bij Het Leerhuis is Tineke ook bestuurslid bij de afdeling Rijnland van de landelijke oudervereniging Balans.
Tineke woont met haar man en twee dochters in Leiden. Het liefst gaat ze op vakantie naar Chili, waar haar moeder vandaan komt. Ze houdt van koken, maar vooral van lekker eten en als het kon zou ze meer dan 24 uur in een dag stoppen.

 

Anouk Davies heeft de Pabo gedaan en werkt twee dagen per week als lerares op een basisschool. Zij staat momenteel voor de klas in groep 5. De afgelopen jaren heeft zij ook in andere groepen van de basisschool gewerkt. Anouk is gecertificeerd dyslexiebehandelaar. Zij heeft een opleiding tot dyslexiebehandelaar gevolgd bij praktijk Merkelbach. Bij het Leerhuis richt Anouk zich met veel plezier op de begeleiding van kinderen met reken- en taalproblemen. Zij vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen en is altijd geïnteresseerd in het volgen van nieuwe trainingen en cursussen. Anouk is een trotse moeder van twee kinderen en woont samen met hen in Den Haag. In haar vrije tijd is zij het liefst met haar dochters, maken zij uitstapjes en leest zij graag een boek. 

 

Kitty Vaas, BSc. heeft zich eigenlijk al haar hele leven beziggehouden met kinderen en onderwijs. Kitty heeft de Pabo afgerond. Om zich verder te specialiseren is zij Orthopedagogiek aan de Universiteit in Amsterdam gaan studeren. Momenteel is zij bezig met de afronding van de master, waarbij ze zich specialiseert in onderwijs- en leerproblemen. Naast haar studie werkt ze één dag in de week als gastouder en is ze actief betrokken bij de Voorleesexpress in Den Haag als gezinscoördinator. Bij Het Leerhuis richt Kitty zich vol enthousiasme op taal- en rekenproblemen. Zij is gecertificeerd dyslexiebehandelaar Onderwijszorg Nederland (ONL). Kitty vindt het vooral leuk om na te denken over hoe lesstof het best aangeboden kan worden aan het specifieke kind en is creatief in het motiveren en begeleiden. Kinderen, leerproblemen en onderwijs zijn echt haar drie grote passies en Het Leerhuis vormt dan ook de ultieme combinatie. Kitty is geboren en getogen in een klein plaatsje in Zeeland, maar begint steeds meer te wennen aan haar appartementje in Den Haag. Ze houdt van wandelen, lezen en spreekt graag af met vriendinnen.

 

Raiza Heijster, MSc. is Kinderpsycholoog en heeft gestudeerd aan de universiteit Utrecht. Voordat zij ging studeren heeft ze altijd al veel met kinderen gewerkt, voornamelijk door oppassen binnen haar familie, wat ze ontzettend fijn vindt. De keuze om zich ook in haar werk op kinderen te richten was dan ook makkelijk gemaakt. Raiza richt zich met veel plezier op de begeleiding van leerlingen met taal- en rekenproblemen. Ook voert zij diagnostiek uit op het gebied van dyslexie en dyscalculie. Raiza is gecertificeerd dyslexiebehandelaar Onderwijszorg Nederland (ONL) noemen. Haar vrije tijd besteedt ze het liefst met haar  vrienden en familie, vooral met haar peetkindjes. Maar ze vindt het ook fijn om eens alleen te zijn en dan lekker een boek te lezen. Ze probeert zelf creatief te blijven en haar creativiteit verder te ontwikkelen. Ze past dit dan ook graag toe in het werk op de praktijk. 

 

Nikki Rademaker MSc. is orthopedagoog en heeft gestudeerd aan de universiteit Leiden. Tijdens haar studie hield zij zich al bezig met het begeleiden van kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen in het primair en voortgezet onderwijs. Ze ziet het als een uitdaging om het beste uit mensen te halen. De werkzaamheden bij het Leerhuis sluiten goed aan op de interesses en eerdere werkzaamheden van Nikki waarbij zij leerlingen met meervoudige problematiek (bijvoorbeeld aandachtsproblemen in combinatie met leerproblemen) begeleidde. NIkki is gecertificeerd dyslexiebehandelaar Onderwijszorg Nederland (ONL) noemen. Daarnaast gaat haar interesse uit naar het leren plannen & organiseren. In haar vrije tijd is Nikki op en naast het basketbalveld te vinden, waar zij zelf speelt, assistent-coach is en lid is van de Technische Commissie. Nikki houdt van lekker eten, afspreken met vriendinnen en reizen.

 

Lian van der Sande heeft in juni 2016 de pabo afgerond. Daarna wilde ze zich nog meer verdiepen in de ontwikkeling van kinderen. Daarom volgt ze nu de master ‘orthopedagogiek’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Naast haar studie werkt ze elke maandag en donderdag bij Het Leerhuis. Hier wil ze zich verder ontwikkelen als orthopedagoog. Ook valt ze af en toe in als invalleerkracht op een basisschool en werkt zij op de zaterdagschool in Den Haag. Lian heeft twee grote passies: reizen en kinderen. Vorig jaar heeft ze deze passies gecombineerd door bijna een jaar als au-pair te werken in Sydney. Haar vrije tijd besteedt ze aan hardlopen, uitstapjes maken en heerlijk eten. Ook wordt ze erg vrolijk van lekker weer.

 

Kindercoach Meraud Kelder (1974) heeft in 1997 de sociaal agogische HBO opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming aan Hogeschool Utrecht afgerond. Daarna is zij gaan werken bij de KLM als stewardess. Door de komst van de kinderen en het assisteren op de basisschool van haar kinderen merkte zij bij zichzelf de behoefte om kinderen in de basisschoolleeftijd een steuntje in de rug te kunnen bieden wanneer een kind niet lekker in zijn vel zit. Zij is daarom de deeltijd HBO opleiding kindercoaching gaan volgen aan BGL te Hoofddorp. Naast haar deeltijdbaan als stewardess richt zij zich met veel enthousiasme op de coaching van kinderen. Meraud houdt ervan om naast haar werk samen met haar 2 kinderen te genieten van het op het water zijn, skiën, hockeyen, lezen en om tijd door te brengen met familie en vrienden.