Wanneer kinderen in hun tienerjaren terecht komen, vinden er vele veranderingen plaats. Zij beginnen hun zelfstandigheid te ontdekken, terwijl er vaak sprake is van een laag probleembesef. Het overzien van hun acties op de langetermijn is lastig. Daarnaast lijkt er vaak sprake van een geringe motivatie voor schoolsevaardigheden. Er onstaan problemen thuis, maar ook in de schoolsituatie. Bijvoorbeeld in het contact met leerkachten of bij het maken van schoolse taken.

In de nieuwe training Zelf Oplossingen Bedenken wordt ingespeeld op deze problemen. Het is een oplossingsgerichte training, om minder gemotiveerde jongeren oplossingsvaardigheden aan te leren waarmee ze meer grip op hun leven kunnen krijgen. Om ervoor te zorgen dat de adolescenten gemotiveerd worden en blijven voor de training, zijn technieken uit de motiverende gespreksvoering verweven met oplossingsgericht werken.

Er wordt gewerkt aan de hand van het werkboek Zelf Oplossingen Bedenken. Dit werkboek bestaat uit acht sessies. Hiermee kan de jongere direct aan de slag. De trainer begeleidt het proces. Aan de hand van zelfgekozen doelen leren de jongeren op een gestructureerde manier hun oplossingsvaardigheden te vergroten. Tevens zullen tijdens de training twee oudersessies gehouden worden.

Deze training is voor jongeren vanaf de brugklas en wordt gegeven op onze vestiging in Den Haag.

De kosten voor de training bestaande uit 8 sessies en 2 oudersessie bedragen €470,- (inclusief werkboek). Eventuele extra sessies worden apart in rekening gebracht. Deze bedragen €45,- per sessie.

Image courtesy of stockimages / FreeDigitalPhotos.net