Bij jongeren met ADHD komen veel problemen voor in de school- en thuissituatie. Bijvoorbeeld bij het plannen en maken van huiswerk met als gevolg lage(re) cijfers. Veel voorkomende problemen komen voort uit een gebrek aan planningsvaardigheden. De nieuwe training Zelf Plannen is een effectieve* methode om jongeren met ADHD planningsvaardigheden aan te leren.

Omdat juist bij jongeren motivatie heel belangrijk is voor het aanleren van vaardigheden, wordt gewerkt met motiverende gespreksvoering en een geïllustreerd werkboek. De training Zelf Plannen is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, is overzichtelijk en bevat veel praktische oefeningen. In acht individuele sessies worden stap voor stap, samen met de jongere, planningsvaardigheden aangeleerd en geoefend. De training bevat ook twee oudersessies. Daarnaast zijn optionele sessies toegevoegd om de jongeren en hun ouders te ondersteunen bij sociale problemen.

Nieuwsgierig naar ervaringen met de training? Lees het verhaal van Wouter (16 jaar, ADD). Hij volgde de training en was enthousiast. Zijn ervaringen staan in het artikel ‘Niets moet, jij bepaalt’ dat verscheen in Balans Magazine van Oudervereniging Balans.

* Uit een grootschalig onderzoek, gesubsidieerd door ZonMW, bleek dat de training een significant positief effect heeft op zowel ADHD- als bijkomende symptomen, zoals planningsvaardigheden. Opvallend was het hoge aantal jongeren dat de training geheel afrondde: 97%.

Deze training is voor jongeren vanaf de brugklas en wordt gegeven op onze vestiging in Den Haag.

De kosten voor de training bestaande uit 8 sessies en 2 oudersessie bedragen €470,- (inclusief werkboek). Eventuele extra sessies worden apart in rekening gebracht. Deze bedragen €45,- per sessie.

Image courtesy of akeeris / FreeDigitalPhotos.net